Over mij

Mijn naam is Eefje. Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met een lieve man.

Ik teken en schilder graag wat me bezig houdt; veelal zijn dit innerlijke processen die te maken hebben met mijn eigen licht volgen, zelfcompassie, omgaan met angst en overprikkeling, in mijn kracht gaan staan, vrouwelijkheid en naar mijn intuïtie luisteren.

Door mijn processen aan te gaan en met mijn handen vorm te geven kan ik het omarmen en een plekje geven. Tevens kan ik zo wat ik wens voor mezelf bekrachtigen en manifesteren.

Veel van mijn processen hebben te maken met het feit dat ik een voeler ben (veel mensen noemen dit hoogsensitief of hooggevoelig, ik geef de voorkeur aan het woord ‘voeler’ of ‘voellander’) en de uitdaging die dat met zich meebrengt in de samenleving waarin we leven. Ik heb gemerkt, door mijn werk te delen, dat dit thema en mijn processen ook bij andere vrouwen spelen en dat mijn werk hen kan inspireren en steunen.

Wat betreft mijn kunstenaarschap ben ik een autodidact. Ik doe cursussen wanneer ik merk dat ik iets specifieks wil bijleren en verder ben ik graag zelf aan het oefenen, spelen en experimenteren met materialen en technieken.

Ik werk graag met milieuvriendelijke en gerecyclede materialen zoals Natural Earth Paint en Khadi paper. De kaarten en posters die ik laat drukken van mijn werk zijn ook zo veel mogelijk milieuvriendelijk gedrukt.

Naast het vormgeven en creeëren doe ik graag aan yoga en meditatie, speel ik op mijn sjamanistische handdrum en loop ik op blote voeten of op mijn barefoot-schoenen door het bos. Om zo mijn hoofd te legen, om bij te komen en om inspiratie op te doen. Ik luister naar de bomen, de vogels en andere natuurwezens, ik kom tot rust, kan hier Zijn en voel dat Moeder Aarde me omarmt.

Interview

Ik heb een fijn en inspirerend interview over mijn creatieve projecten en dromen mogen doen met Andrea Schroeder van de “Creative Dream Incubator”.
Dit interview is hier te bekijken en te beluisteren.

Let op: Het interview is in het Engels.

Exposities

6 December – 6 maart 2020: Expositie ‘Natuurlijke magie & Magische natuur’ samen met Claudia Kerssemakers in het Vegetarisch Restaurant, Donaustraat 183 (8226 LD) in Lelystad.

Winter 2017: Expositie samen met Claudia Kerssemakers in het Vegetarisch Restaurant in Lelystad.

Voorjaar 2016: Groepexpositie ‘In balans’ bij Maria Thorlund in Lund, Zweden.