Over Eefje

Mijn naam is Eefje. Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met een lieve man.

Ik teken en schilder intuïtief; ik voel wat er gecreëerd wil worden en ik volg de stroom.

Dit kan gaan over een thema waar ik zelf mee bezig ben of iets dat vanuit het universum of Moeder Aarde aandacht vraagt en dus voor een groter publiek bedoelt is. Veelal zijn het thema’s als ons eigen licht volgen, zelfcompassie, (er) mogen Zijn, in onze kracht gaan staan, balans en naar onze intuïtie luisteren. Dit combineer ik met de aardse magie en spiritualiteit die ik voel en ervaar in mijn leven.

Wat betreft mijn kunstenaarschap ben ik een autodidact. Ik doe cursussen wanneer ik merk dat ik iets specifieks wil bijleren en verder ben ik graag zelf aan het oefenen, spelen en experimenteren met materialen en technieken.

Ik werk op het moment graag met potlood en pen, zodat ik de vertraging in ga om alle details precies zo te krijgen als ik voel dat juist is. De tekeningen maak ik op het prachtige hangeschepte recyclede papier van Khadi paper en wanneer ik voel dat er kleur nodig is gebruik ik graag de wilde inkt van Sonja Tara van Atelier Sun-Sen of acrylverf van natuurlijke pigmenten.

De kaarten en posters die ik laat drukken van mijn werk zijn ook zo veel mogelijk milieuvriendelijk gedrukt. Ik kies hiervoor o.a. papier dat gemaakt is van landbouwafval.

Naast het vormgeven en creeëren, besteed ik veel tijd aan mijn eigen Zijn en mijn verbinding met Moeder Aarde. Ik doe graag yoga en mediteer, ik speel op mijn sjamanistische handdrum en loop op blote voeten of op mijn barefoot-schoenen door het bos. Om zo mijn hoofd te legen, om bij te komen en om inspiratie op te doen. Ik luister naar de bomen, de vogels en andere natuurwezens, ik kom tot rust, kan hier Zijn en voel dat Moeder Aarde me omarmt.

Samen met mijn gezin vind ik het heerlijk om op avontuur te gaan en natuurwezens en kabouterhuisjes te ontdekken.

Interview

Ik heb een fijn en inspirerend interview over mijn creatieve projecten en dromen mogen doen met Andrea Schroeder van de “Creative Dream Incubator”.
Dit interview is hier te bekijken en te beluisteren.

Let op: Het interview is in het Engels.

Exposities

6 December – 6 maart 2020: Expositie ‘Natuurlijke magie & Magische natuur’ samen met Claudia Kerssemakers in het Vegetarisch Restaurant, Donaustraat 183 (8226 LD) in Lelystad.

Winter 2017: Expositie samen met Claudia Kerssemakers in het Vegetarisch Restaurant in Lelystad.

Voorjaar 2016: Groepexpositie ‘In balans’ bij Maria Thorlund in Lund, Zweden.