Over Eefje

Mijn naam is Eefje. Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met een lieve man.

Sinds de zomer van 2022 wonen we met ons gezin tijdelijk in een yurt op het terrein van Ecodorp Land van Aine. Wij helpen het ecodorp verder op te bouwen en onze eigen eco-woning hier te realiseren. In de yurt heb ik een plekje met mijn bureau-atelier waar ik mijn creaties laat ontvouwen. Dat is namelijk mijn zielevoeding.

Ik creëer intuïtief; ik voel wat er wil ontstaan en ik volg de stroom.

Dit kan gaan over een thema waar ik zelf mee bezig ben, iets dat ik mag bekrachtigen of juist mag transformeren of iets dat vanuit het universum of Moeder Aarde aandacht vraagt en dus voor een groter publiek bedoelt is.

Wat betreft mijn kunstenaarschap ben ik een autodidact. Ik doe cursussen wanneer ik merk dat ik iets specifieks wil bijleren en verder ben ik graag zelf aan het oefenen, spelen en experimenteren met materialen en technieken om mijn eigen stijl, mijn eigen stem verder te ont-wikkelen. Natuurlijke materialen en Moeder-Aarde-vriendelijk werken staat bij mij hoog in het vaandel.

Voor mijn tekeningen gebruik ik pen en potlood en handgemaakt papier van recycled katoen van Khadi. Om kleur aan te brengen gebruik ik zoveel mogelijk plantaardige inkt van Sonja Tara of waterverf van pure, natuurlijke aarde-, minerale pigmenten en organische ingrediënten van Natural Earth Paint.

Voor de kaarten en posters die ik laat drukken van mijn werk gebruik ik papier dat gemaakt is van landbouwafval.

Over mijn creatieve projecten en dromen kun je nog meer horen in een interview met Andrea Schroeder van de “Creative Dream Incubator”.
Dit interview is hier te bekijken en te beluisteren. (In het Engels!)