Een creatieproces…

Van de week was ik bezig met het tekenen van een boselfje dat op mijn pad was gekomen en graag verbeeld wilde worden.

Ongeveer twee jaar geleden begon ik te merken dat als ik me open stel, vanuit een zijns-toestand in het leven sta en mijn hoofd (ofwel al mijn gedachten en gepieker en geplan) op een lager pitje zet (regelmatig mediteren helpt om dit te kunnen), de inspiratie vanzelf door me heen gaat stromen.

Er komen engelen, elfjes en natuurwezens op me af om verbeeld te worden en hun boodschap te delen. Ik merk dat er heel veel is dat verbeeld wil worden, dat gezien en gehoord wil worden en ik maak dankbaar gebruik van allerlei lessen om nieuwe technieken en materialen te leren gebruiken om alles op de juiste (voor mij vanuit mijn waarheid kloppende) manier te kunnen weergeven.

Zo kwam dus van de week ook dit boselfje langs. Boswezens zijn al vaker langsgekomen, maar ik voelde tot dusver vaak onzekerheid om ze te gaan tekenen. Vooral de gedachte dat ik dat niet kan kwam vaak op. Het idee dat ik ze niet goed recht kan doen. Onzin natuurlijk, want ik kan ze toch alleen maar verbeelden vanuit mijn eigen werkelijkheid en met mijn talenten en vaardigheden die ik op dat moment tot mijn beschikking heb. Altijd goed dus.

Maar waar het op neerkomt is dat ik mijn hoofd echt bewust op een lager pitje moet zetten; het blaatschaap (klets alle kanten op tegen me aan) en het saboteurtje (maakt dat ik ga twijfelen en me onzeker voel..) pauze geef en vanuit de inspiratie-flow, met behulp van de elven en engelenenergie weergeef wat vraagt om weergegeven te worden.

En hoe doe ik dat dan? Nou heel simpel eigenlijk. Ik zet een muziekje aan (wel iets intelligents wat ergens over gaat anders haakt mijn hoofd ook af…) en laat mijn hoofd zich afleiden door daar naar te gaan luisteren. In dit geval was ik bij mijn ouders en gingen zij en mijn man een tv programma kijken (een quiz, echt heel goed voor de afleiding van een hoofd dat graag nadenkt over alles!) en kon ik dus heerlijk vanuit die flow die er door mij heen ging dit boselfje verbeelden.

Maar wat gebeurde er toen het programma afgelopen was en iedereen naar bed ging? Mijn tekening was nog niet klaar en mijn hoofd was er weer helemaal bij en vond dat ik de tekening moest afmaken…Mijn hoofd vond er echt van alles van en ging zich bemoeien met het creatieproces…..foute boel!

Zo eindigde ik die avond dus laat in bed en met een boselfje op papier waar ik niet tevreden mee was. Mijn hoofd had besloten dat er rood in moest komen en dat er een boodschap in moest worden geschreven. Dat voelde dus helemaal niet goed…..

De volgende ochtend was het allemaal weer een stuk helderder en uiteindelijk heb ik het rode en de boodschap verwijderd en ben ik terug gegaan naar wat ik vanuit de flow had gedaan. En toen voelde ik de energie weer stromen en was alles weer goed! Zó’n verschil!! Nu was het weer juist.

Dus….niet vergeten mijn hoofd af te leiden, vrijaf te geven tijdens een creatieproces en mee te vloeien met de creatieflow en in contact te blijven met de energie van het wezen dat verbeeld wil worden.

En wat dit boselfje te vertellen heeft? Dat laat ik aan jou over….

2 reacties op ‘Een creatieproces…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.