Wezenlijke ik en dagelijkse ik

Hoe zou jij jouw dagelijkse ik vormgeven? En hoe is jouw wezenlijke ik? En wat is het verschil eigenlijk?
Bij mijn opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach kreeg ik de uitdaging mee om deze twee en hun relatie vorm te geven met materialen uit de natuur. Ik wil mijn eigen inzichten graag met jou delen.

Mijn dagelijkse ik is als een grote steen, een steen die bij ons in huis werd gebruikt om de deur open te houden; zo voel ik me ook weleens…  Mijn dagelijkse ik doet alle dagelijkse klusjes en zorgtaken. Mijn dagelijkse ik draagt het gezin en ook mijn wezenlijke ik. Mijn dagelijkse ik is ook het grootste deel van wat anderen van mij zien.
Maar mijn dagelijkse ik kan niet goed gedijen zonder mijn wezenlijke ik. Mijn dagelijkse ik zonder mijn wezenlijke ik raakt uitgeput, opgebrand, gestrest en kortaf.
Mijn wezenlijke ik is mijn pure liefde, mijn onvoorwaardelijke liefde voor mezelf, mijn licht, mijn poort tot inspiratie en bezieling. Wanneer ik mijn wezenlijke ik toelaat (daar is vooral rust en ruimte voor nodig), vloeit de liefde en het licht over mijn dagelijkse ik. Dit houdt in dat ik mijn dagelijkse klusjes en zorgtaken ook vanuit liefde kan doen; ik laat liefde en licht toe in de kleinste barstjes en momenten van mijn leven en dat maakt alles een stuk aangenamer.
Tegelijkertijd heeft mijn wezenlijke ik mijn dagelijkse ik nodig om gesteund te worden, om een draagvlak te creeëren voor al die liefde en dat licht wat mijn wezenlijke ik met de wereld wil delen.
Het geheel is meer dan de som der delen ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.